Betöltés...kérjük várjon.

Női alkotókat és női sorsokat bemutató rendezvénysorozat
MINDENÜTT NŐ
„NŐNAP RELODED 3.0”
2015. március 6–8.
 
Női alkotókat és női sorsokat bemutató rendezvénysorozat
86 intézmény, 16 város, több mint 120 program
 
Ebben többek között:
53 színházi előadás
31 tárlatvezetés és kultúrtörténeti előadás
17 filmvetítés
12 koncert
9 pódiumbeszélgetés és irodalmi program
1 eBook

Kedves Közönségünk!
 
A Mindenütt Nő rendezvénysorozat támogatás hiányában 2017-ben sem kerül megrendezésre!
 
A 2015-ben már harmadik alkalommal lezajlott rendezvénysorozat ismét nagy sikert aratott: 16 városban, 86 intézmény és szervezet részvételével több, mint 120 programot láthatott mintegy 20 ezer néző! 
Először 2013. március 8–10. között rendeztük meg a Mindenütt Nő elnevezésű rendezvénysorozatot, mely a női alkotókat, a női sorsokat bemutató alkotásokat és a nők gondjait állította középpontjába, s amelyhez már 2013-ban is a hazai kulturális élet igen jelentős intézményei csatlakoztak, melynek köszönhetően a kezdeményezés már akkor igen nagy sikert aratott. 
A rendezvényt az a gondolat hívta életre, hogy a nők ma nem kapják meg azt a figyelmet és tiszteletet a társadalom részéről, amelyet megérdemelnének. Ma már mindennek van világnapja, annyiféle, hogy nincs is annyi nap a naptárban. Aztán a sok világnap csendben beleszürkül az érdektelenségbe. Nincs ez másképpen a nemzetközi nőnappal sem, hiába van több évtizedes hagyománya, ma már alig törődik vele valaki. 
Az a Mindenütt Nő célja, hogy töltsük meg igazi tartalommal a Nőnapot! Ne csak egy percig, egy csokor árva hóvirággal, hanem a figyelmünkkel ünnepeljük őket, tehetségüket, tudásukat, szépségüket, érzékenységüket, odaadásukat! Legyenek legalább néhány napig valóban csak Ők a középpontban! 
A koncerttermek pódiumain női előadók álljanak, a színházak színpadain női sorsokat kövessünk, a galériákban női alkotók műveit lássuk, női történeteket vetítsenek a mozik, ők valljanak magukról az irodalmi esteken, női gondokról szóljanak a pódiumbeszélgetések és a tudományos konferenciák, egyáltalán Minden a Nőkről szóljon ebben a néhány napban! 
E sokszínű kínálatban reményeink szerint eddig is mindenki megtalálhatta az őt leginkább érdeklő programot, eltöprenghetett vagy elgyönyörködhetett a látottakon, s másnap már egy kicsit más szemmel nézett a nőkre. Több megértéssel, több tisztelettel és sokkal-sokkal több figyelemmel. 
Reményeink szerint talán sikerül majd támogatót találnunk s két év kihagyás után újra várjuk majd Önöket 2018. március 8-11. között a Mindenütt Nő rendezvényein, még több helyszínen, még több programmal! Addig is ne feledjék, hogy az év minden napja nőnap, csak nem jut az eszünkbe!
www.mindenuttno.hu
 
Mindenütt Nő
Helyszínek