Betöltés...kérjük várjon.

Herczku Ágnes műsorai
Művészek
Herczku Ágnes
Korpás Éva
Nikola Parov
Rendhagyó Prímástalálkozó
Zoord
HERCZKU ÁGI ÉS A BANDA

Fotó: Bácsi Róbert László

A Herczku Ágnes–Nikola Parov páros – akiknek alkotómunkájában szinte vérfrissítésként hatott a három éve megalakított Banda – újabb lendületes és pezsgő repertoárral áll elő a 2017-es évadban. 
A zenekar a magyarországi – de híven eddigi megszokott sokszínűségükhöz – a határokon túl élő magyarok, valamint a környező nemzetek népzenéjéhez is bátran és hitelesen nyúl. A magyar népzene és a szomszéd népek népzenéje közötti kölcsönhatás okán intett mindannyiunkat Bartók: a szomszédaink zenéjének ismerete nélkül a sajátunkat sem tudjuk megismerni és megérteni. 
Ez az ösztönzés és a zenészekben lévő ösztönös kíváncsiság hajtja a zenekart a mindenkori repertoár kialakításában, vagy a nagy elődök kutatásaira, vagy saját gyűjtéseikre támaszkodva.
A koncerten Herczku Ágnest és Nikola Parovot kiváló népzenészek, valamint Födő Sándor Fodo zongorán, harmonikán és ütőhangszereken kíséri. 
LETÖLTHETŐ RIDER
NIKOLA PAROV QUARTET 

A koncerten Herczku Ágnest és Nikola Parovot Födő Sándor Fodo zongorán és ütőhangszereken, Wertetics Szlobodán harmonikán kíséri. 

LETÖLTHETŐ RIDER
IHAJLA

Az Ihajla című táncelőadás megálmodója Foltin Jolán, az előadás zenei alapja pedig Herczku Ágnes és Nikola Parov számtalan nemzetközi elismerést szerzett Bandázom című lemeze. A huncutság, a szertelen mulatozás és a jókedv nem csak a zenében, hanem a táncokban is benne van. 

ZENE: Herczku Ági és a Banda
Herczku Ági, Nikola Parov, Födő Sándor, Hegedűs Máté, Pálházi Bence, Wertetics Szlobodán, Fekete Márton, Molnár Péter
 
TÁNC: Appelshoffer János, Rémi Tünde, Bacsó Lilla, Hortobágyi Gyöngyvér, Mikóczy Anita, Pataki Lili, Farkas Máté, Juhász Zoltán, Molnár Gábor, Szoboszlai Balázs, Végső Miklós

Szerkesztő-rendező: Foltin Jolán
Zeneszerző, zenei rendező: Nikola Parov
Koreográfia: Appelshoffer János
 
 
BARTÓK-EST
HERCZKU ÁGNES – ÉNEK 
DJERDJ TÍMEA – ZONGORA

Fotó: Bácsi Róbert László

Herczku Ágnes népdalénekes valamint Djerdj Tímea és Kincses Margit zongoraművész 2007-ben lemezfelvételt készített Kelemen László zeneszerző irányításával Bartók Béla: Magyar népdalok énekhangra és zongorára címmel, amelyen a Tíz magyar népdal, a Nyolc magyar népdal, illetve a Húsz magyar népdal című ciklusokból válogattak. A felvétel különlegessége, hogy ezek a művek most először szólaltak meg népdalénekes előadásában olyan formában és stílushűen, amely anno megihlette Bartókot műveinek írásakor. A lemez megjelenése óta az énekesnő és Djerdj Tímea számos koncertet és táncszínházi estet rendezett, ahol ennek a lemeznek az anyagából kiindulva, de azt továbbgondolva fogalmazták meg újra és újra Bartókhoz és a népzenéhez való viszonyukat. Így kerülhet a koncertek repertoárjába olykor Kurtág, Ligeti, vagy Stockhausen egy-egy darabja Bartók és az autentikus népzene mellé. 

 
PÁR-ÉNEK 
BARTÓK-EST
ZENEKARRAL ÉS NÉPTÁNCOSOKKAL
Népzene és zongora: a paraszti kultúra és a koncerttermek világa. Látszólag két átjárhatatlan világ, Bartóknál és az est előadóinál két egymást erősítő energia. Ez a kettősség a koreográfiákban is végigvonul: az autentikus táncnyelv, és az abból sarjadó, ugyanakkor autonóm, individuális mozgásvilág élesen elválasztható, mégis koherens elemei az előadásnak.
 
HERCZKU ÁGNES–SINHA RÓBERT
Herczku Ágnes népdalénekesnő és Sinha Róbert klasszikus gitárművész 2011-ben adta első közös koncertjét. Azóta felléptek India legrangosabb művészeti fesztiválja, a Delhi International Art Festival ünnepélyes megnyitóján, valamint több magyarországi fesztiválon, a Nemzeti Múzeumban és a Millenárison is.
Közös műsorukban népdalfeldolgozások, versmegzenésítések és Sinha Róbert saját szerzeményei szerepelnek.
LETÖLTHETŐ RIDER

 

 
 
Herczku Ágnes
Produkciók
Hírek
Videó
Képek
Életrajz
Diszkográfia
Sajtó