Betöltés...kérjük várjon.

Nikola Parov műsorai
Művészek
Herczku Ágnes
Korpás Éva
Nikola Parov
Rendhagyó Prímástalálkozó
Zoord
NIKOLA PAROV QUARTET

A koncerten Herczku Ágnest és Nikola Parovot Födő Sándor Fodo zongorán és ütőhangszereken, Wertetics Szlobodán harmonikán kíséri. 

LETÖLTHETŐ RIDER
HERCZKU ÁGI ÉS A BANDA
Fotó: Bácsi Róbert László
A Herczku Ágnes–Nikola Parov páros – akiknek alkotómunkájában szinte vérfrissítésként hatott a három éve megalakított Banda – újabb lendületes és pezsgő repertoárral áll elő a 2017-es évadban. 
A zenekar a magyarországi – de híven eddigi megszokott sokszínűségükhöz – a határokon túl élő magyarok, valamint a környező nemzetek népzenéjéhez is bátran és hitelesen nyúl. A magyar népzene és a szomszéd népek népzenéje közötti kölcsönhatás okán intett mindannyiunkat Bartók: a szomszédaink zenéjének ismerete nélkül a sajátunkat sem tudjuk megismerni és megérteni. 
Ez az ösztönzés és a zenészekben lévő ösztönös kíváncsiság hajtja a zenekart a mindenkori repertoár kialakításában, vagy a nagy elődök kutatásaira, vagy saját gyűjtéseikre támaszkodva.
A koncerten Herczku Ágnest és Nikola Parovot kiváló népzenészek, valamint Födő Sándor Fodo zongorán, harmonikán és ütőhangszereken kíséri. 
LETÖLTHETŐ RIDER
IHAJLA
Az Ihajla című táncelőadás megálmodója Foltin Jolán, az előadás zenei alapja pedig Herczku Ágnes és Nikola Parov számtalan nemzetközi elismerést szerzett Bandázom című lemeze. A huncutság, a szertelen mulatozás és a jókedv nem csak a zenében, hanem a táncokban is benne van. 
 
ZENE: Herczku Ági és a Banda
Herczku Ági, Nikola Parov, Födő Sándor, Hegedűs Máté, Pálházi Bence, Wertetics Szlobodán, Fekete Márton, Molnár Péter
 
TÁNC: Appelshoffer János, Rémi Tünde, Bacsó Lilla, Hortobágyi Gyöngyvér, Mikóczy Anita, Pataki Lili, Farkas Máté, Juhász Zoltán, Molnár Gábor, Szoboszlai Balázs, Végső Miklós
 
Szerkesztő-rendező: Foltin Jolán
Zeneszerző, zenei rendező: Nikola Parov
Koreográfia: Appelshoffer János
 

 

 
Nikola Parov
Produkciók
Hírek
Videó
Képek
Életrajz
Diszkográfia
Sajtó